Contact information

Koncensus

29133 Kristianstad
Sweden

Biography

Koncensus
Koncensus i Kristianstad bedriver kursverksamhet dagtid för personer med fysiska funktionsnedsättningar i åldern 18-65 år.
Koncensus startade den 1 maj 1999. Det övergripande målet för deltagarna är social gemenskap i en hälsofrämjande och lärande miljö. För varje person finns individuella möjligheter att prova, utveckla och lära nya färdigheter genom ett varierat veckoschema med olika kurser.
Exempel på kurser är matlagning, data, musik, hantverkstad, bakning, stafflimålning, textila tekniker, vävning, bilkurs, blomsterarrangemang, lättgympa, avspänning, varmvattenbad, styrketräning, tovning, luffarslöjd, populärvetenskap, tidningsverkstad och ut i kulturen/naturen.
Var och en planerar sitt eget schema, när och hur ofta man vill komma och vilka kurser man vill vara med i.
Koncensus finns på Götgatan 6, som en del i Folkuniversitetets verksamhet. Koncensus har ett antal egna aktivitetsrum, ett stort handikappanpassat kök och tillgång till övriga lokaler inom Folkuniversitetet vid behov. Lokalerna är tillgängliga för alla, med hiss i entrén och till övriga våningsplan i huset. Det finns en rymlig toalett samt ett vilorum.
Koncensus bedrivs av Folkuniversitetet på uppdrag av Kristianstads kommun och Region Skåne. Koncensus samverkar med Handikapporganisationerna, Riksgymnasiet Syd och Vuxenhabiliteringen.

Latest improvements concerning accessibility

For the physical accessibility, the premesis was rebuilt and improved 4 years ago, and are at the moment undergoing more improvments in this category.

Reference Projects

Sorry, there are no references for this user yet!